Living history (recenze)

Datum vydání: 13. 05. 2012
Zápis vytvořil: Jan Langer - Honza

Tak na tohle označení hodně lidí nazírá s despektem nebo fanatismem. Záleží na které straně zrovna jsou. Přesto ale zájem o historii je přeci spojovacím článkem, který by měl oba postoje spojovat. Vím, že mi to skoro nikdo nebude věřit, ale kolega v práci mi jednou donesl na ukázku časopis. Jeho komentář byl jasný: „Ty to nevíš?!“. Takže jsem sklapnul uši a řekl, že to opravdu nevím. A když bude tak laskavý a půjčí mi ten časopis, že se budu snažit se dovzdělat.

No a protože je to vážně dobré počtení, tak vám všem to tady vyvěsím. Samozřejmě se najde určitě někdo, kdo prohlásí, že „...to je nevědecké a zavádějící a v dobré polovině je to stejně jinak a ...“, ale snad se s takovou reakcí vyrovnám.

Ale o čem vlastně píšu. Narazil jsem na časopis s názvem „ Liviny History – ŽIVÁ HISTORIE“ od vydavatelství Extra Publishing.

_obal1.jpg

No a když jsem se prokousal celým číslem, tak jsem se podíval co všechno vlastně vydávají a opravdu jsem zíral. Chladným mne ponechaly tituly 100+1 Zahraničních Zajímavostí, ale hned další jsem si spojil s úspěšným rozhlasovým pořadem Tajemství české minulosti. A ejhle – tady je v tisku!

_obal2.jpg

Skoro to vypadá jako časostroj (i to je další titul vydávaný vydavatelstvím) s tématem historie a válka. Dokonce i ta Válka je název dalšího periodika. Prostě jsem neodolal a vyhledal jsem si internetový odkaz - http://www.epublishing.cz/ - a ejhle nestačím se divit. Oni mají i titul Živá historie Extra, Tajemství české minulosti Extra!

Prostě, doporučuji všem co mají podobný zájem, podívejte se do jejich stránek a sami se rozhodněte. Na základě několika čísel, která jsem měl v ruce, ale s největší pravděpodobností neprohloupíte.

Inzerují:
Předplatit je snadné:
1. Na internetových stránkách http://www.epublishing.cz
2. E-mailem: predplatne@epublishing.cz
3. Zavolejte na 545 211 880, Po –Čt od 8-16h.


Přihlášení

Aktuality

Setkání studentů

17. 04. 2024

Dne 20.4.2024 vystoupíme na Slezkoostravském hradě na akci Setkání studentů. Budeme k vidění bude povelová technika, výstroj a výzbroj mušketýrů z období třicetileté války. Bližší informace k akci jsou k dispozici zde.

Jablunkov

15. 08. 2023

V sobotu 19.8.2023 budeme prezentovat výstroj a výcvik vojáka z doby třicetileté války na šancích u Jablunkova. Akce se jmenuje Šancefest, bližší informace jsou k nalezení zde.

Tenczyn

02. 08. 2023

O víkendu 4.-6.8. se v Polsku zúčastníme dalšího ročníku tradiční rekonstrukce dobývání zámku Tenczyn švédskou armádou z roku 1655.

Starší aktuality